Garants nya köttförpackningar minskar plastmängden med 70%

12 oktober, 2018

Köttprodukter med Axfoods varumärke Garant får nya pappbaserade förpackningar, vilket minskar plastmängden med 70 procent. Samtidigt får produkterna längre hållbarhet. 

Garants nya köttförpackningar består av en platta av FSC-märkt papp som vakuumförsluts med en tunn plastfilm. I ett första skede handlar det om en serie med Garants färska korvar.

”På sikt kommer fler och fler förpackningar att bytas ut till de nya trågen”, säger Hans Bax, chef för egna affärer på Axfood.

Axfood har som mål att alla plastförpackningar ska vara återvinningsbara till år 2022 och gjorda av bioplast till år 2030. Axfood arbetar även för att minska plastanvändningen inom andra områden, som plastbärkassar. 

”Willys kör i dag med plastbärkassar av återvunnen plast, medan Hemköps bärkassar består av bioplast som är gjord av råvara från växtriket”, säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood.

I en färsk undersökning, som Sifo har gjort på uppdrag av Axfood, uppger tre fjärdedelar av svenskarna att de har minskat sina inköp av plastkassar det senaste året. Anledningen är främst omtanke om miljön (79 procent). I Axfoods butiker Willy och Hemköp har försäljningen av plastbärkassar minskat med i snitt sex procent under det senaste året.

Carina Malm

 

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!