Garants mejerisortiment nu 100 procent svenskt

8 oktober, 2021

2016 märktes Garants mjölk med den då nya Från Sverige-symbolen, en ursprungsmärkning som gör det enkelt för konsumenten att se att produkten är producerad i Sverige av svenska råvaror. Nu bär Garants samtliga mejerivaror den svenska ursprungsmärkningen.

Under de senaste fem åren har steg för steg tagits för att alla Garants mejerivaror ska vara producerade i Sverige av enbart svensk mjölk. Nu är målet uppnått och Garants hela mejerisortiment bär den blågula Från Sverige-märkningen.

”Svensk mejerinäring är en viktig del av det svenska lantbruket. För oss är det också viktigt att möta den ökande efterfrågan och förväntan från konsumenterna på att kunna köpa produkter som är producerade i Sverige och av svenska råvaror”, säger Johan Neuman, affärsområdeschef för egna märkesvaror på Axfood.

”Genom stabila samarbeten och gemensamma åtgärder har vi kunnat nå målet om ett sortiment av uteslutande svenska mejeriprodukter för Garant. För oss är det viktigt, eftersom svenska livsmedel har många viktiga mervärden att slå vakt om och stärka, såsom hög livsmedelskvalitet, god djuromsorg och låg användning av antibiotika.”

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!