Garant lanserar en vegansk burgare för köttälskare

12 september, 2018

Nu lanseras Garant Juicy Vegan Burger i Willys, Hemköp, Mat.se, Tempo och Axfood Snabbgross butiker. Burgaren beskrivs som saftig med köttig textur och blöder av rödbetssaft. Den är vegansk, men vänder sig i första hand till den som gillar kött och som vill minska sin köttkonsumtion för miljöns och hälsans skull.

Juicy Vegan Burger är en innovation från Urban Deli, som lanserades under sommaren. Genom ett samarbete mellan Garant och Urban Deli uppges Garant nu bli först i dagligvaruhandeln med en blödande vegansk burgare, som lanseras djupfryst i Axfoods butikskedjor med start vecka 38.

”Detta är ett resultat av Urban Delis och Garants arbete med innovation med fokus på hållbarhet. Vi delar ambitionen om att bidra till hållbarhet genom produktutveckling. Nu tar vi nästa steg och ger fler möjlighet att testa burgaren, när den lyfts ut på en större marknad via våra butiker”, säger Johan Neuman, chef för egna märkesvaror på Axfood.

Ett tiotal Willys-butiker kommer att sälja Juicy Vegan Burger bland frysta hamburgare, övriga bland frysta vegetariska produkter. I Hemköp kommer burgaren i många fall att säljas i båda avdelningarna genom satsningen ”Variera med vego”, där vegetarisk mat placeras bredvid kött i butikerna.

Burgaren är fri från soja och är hundra procent växtbaserad. Innehållet består bland annat av svamp, lök, rödbeta, vete och ärtprotein. Den går att steka och grilla och rekommendationen är att servera den ”medium rare”. Priset i butik blir cirka 60-65 kronor för ett paket på 500 gram.

Carina Malm

 

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!