Fredrik Carling har utsetts till ny VD för Veg of Lund.

Fredrik Carling blir ny VD för Veg of Lund

2 augusti, 2022

Fredrik Carling har utsetts till ny VD för Veg of Lund. Han har de senaste tio åren varit VD för Hövding Sverige AB och kommer att fokusera på att driva Veg of Lunds uppdaterade tillväxtstrategi. Tjänsten tillträds den 19 september.

Fredrik Carling är född 1971 och har haft flertalet ledande roller inom bolag med konsumentnära produkter och tjänster. Han kommer närmast från VD-posten för Hövding Sverige AB, som har lanserat en ny typ av airbag för cyklister. Fredrik Carling har tidigare varit VD för Diesels nordiska verksamhet. Han har också varit varumärkesansvarig globalt och i Europa för Levi Strauss med ansvar för konceptutveckling och lansering av nya varumärken.

”Fredrik Carlings internationella bakgrund och erfarenheter som CEO för Hövding kommer att bidra starkt till Veg of Lunds fortsatta utveckling med fokus på försäljning och affärsutveckling – jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Fredrik”, säger Håkan K Pålsson, ordförande för Veg of Lund.

Veg of Lund har rötter i forskning vid Lunds universitet och äger patenterade metoder för att utveckla nya matkategorier inom den snabbväxande marknaden för växtbaserade livsmedel. Företagets produkter säljs i Europa och Asien under varumärket Dug.

Veg of Lund har uppdaterat sin strategi och genomfört flera aktiviteter i syfte att öka försäljningen på befintliga och nya marknader. En viktig del i bolagets affärsmodell är att dels utveckla sin produktion och försäljning i egen regi i främst Sverige, Storbritannien och Irland, dels etablera ett samarbete med licenstagare för andra marknader, främst i övriga Europa, Sydostasien och Oceanien.

”Jag ser framemot att börja på Veg of Lund och bygga vidare på den start och fantastiska produktinnovation som redan finns i bolaget. Att tillsammans med en driven och kompetent organisation och styrelse etablera existerande och nya produkter globalt kommer bli en spännande uppgift”, säger Fredrik Carling.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!