Kalmar Original Ljust tunnbröd från Kalmar Bageri är en av toppsäljarna bland Lidls produkter från nya svenska leverantörer.

Lidl fördjupar samarbetet med små svenska leverantörer

23 september, 2020

På mindre än fyra månader har över en miljon produkter från Lidls nya svenska leverantörer sålts i kedjans butiker, efter nödropet från ett stort antal små, svenska matproducenter i mars.

Mitt under den brinnande coronapandemin gick ett flertal matproducenter och bönder ut med ett nödrop. Deras försäljning till restauranger, caféer och hotell hade sjunkit dramatiskt och de stod inför akuta hot om varsel och nedläggning. Lidl svarade med att bjuda in producenterna att bli leverantörer till kedjan. De 34 utvalda producenterna fick därefter snabbt ett avtal med Lidl

”Kunderna har tagit emot våra nya samarbeten väl, minst sagt. Vi har överträffat alla våra högt ställda förväntningar och har på mindre än fyra månader sålt över en miljon varor. Genom att handla hos oss har våra kunder bidragit till att förbättra förutsättningarna för små svenska producenter att både överleva och växa. Det blir tydligt att vi tillsammans gjort en viktig samhällsinsats”, säger Johan Augustsson, Sverigechef på Lidl.

Idag finns över femtio artiklar från 34 små, lokala matproducenter i livsmedelskedjans sortiment. Nu utvecklar Lidl Sverige relationerna till flera av de nya leverantörerna.

”Vi fördjupar nu samarbetet med några av leverantörerna, i första hand genom att förlänga avtalstiden, men målsättningen är att ta in produkterna i vårt ordinarie sortiment. Flera av de nya produkterna har blivit omåttligt populära i våra butiker och vi jobbar långsiktigt för att utöka och bredda vårt sortiment av svenska varor i alla våra butiker. Genom samarbetet med de nya leverantörerna har vi tagit ytterligare steg på kort tid”, säger Johan Augustsson.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!