Linda Hertzberg är ny hållbarhetschef på Food for Progress.

Food for Progress rekryterar från Swedish Match

18 maj, 2022

Linda Hertzberg har rekryterats som hållbarhetschef hos den växtbaserade livsmedelsproducenten Food for Progress. Hon kommer närmast från Swedish Match där hon jobbat i tio år. Nu ska hon vara med och utveckla Food for Progress affärsstrategi till att bli ännu mer hållbar.

Linda Hertzberg har under de senaste dryga två åren jobbat som hållbarhetschef på Swedish Match, där hon har arbetat med att utveckla en hållbarhetsstrategi utifrån livsmedelsbranschens principer, ett hållbart jordbruk, förpackningars klimatavtryck och fossilfria fabriker.

Målet med hennes nya roll på Food for Progress är att skapa en positiv förändring inom livsmedelsindustrin och utveckla det växtbaserade sortimentet i Sverige och Europa.

”Jag ser fram emot att vara med och utveckla Food for Progress affärsstrategi till att bli ännu mer hållbar. Hållbarhet ska inte vara något vid sidan av affären utan en självklar del i hela affären och en grund som vi bygger vidare på i allt vi gör”, säger Linda Hertzberg.

Linda Hertzberg är utbildad ekonom och började sin karriär som revisor och managementkonsult. Den bakgrunden tror hon varit en fördel i hennes roll som hållbarhetschef, eftersom det har gjort det möjlig för henne att applicera hållbarhet i en affärsmässig kontext. Den insikten, tillsammans med hennes strategiska och visionära förmågor att se den större helheten, tar hon med sig till sin nya roll på Food for Progress.

”Vi märkte redan i första samtalet att Linda skulle passa bra hos oss. Vi har en spännande och viktig resa framför oss där vi vill förändra livsmedelsbranschen och vara i framkant när det kommer till att producera livsmedel på ett hållbart sätt. Vi är övertygade om att Linda kommer att vara en viktig del i den här resan, eftersom hon ser affärsutveckling och hållbarhet som samverkande delar”, säger Erik Gumabon, VD på Food for Progress.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!