Findus introducerar en ny grön ”klimathjälte” i Sverige

26 mars, 2020

Kikärter hör de mest konsumerade baljväxterna i världen, bland annat tack vare sin höga proteinhalt. De skördas vanligtvis gula och säljs torkade eller kokta i konservburk eller tetra. Nu lanserar Findus en ny variant – nämligen gröna kikärter.

En grön kikärta är en “vanlig” kikärta som har skördats tidigt, när den fortfarande har sin klargröna färg och mjälla konsistens. Till skillnad från den gula kikärtan behöver den inte blötläggas, utan blancheras och fryses in efter skörd.

”Med lanseringen av Gröna Kikärter möter vi konsumenternas stora efterfrågan på alternativa proteinkällor. Det känns otroligt roligt att lansera en produkt som tidigare inte funnits på den svenska marknaden och att samtidigt öka utbudet av frysta grönsaker”, säger Paulina Åberg, Brand Manager för grönsaker på Findus, som menar att frysta råvaror är ”riktiga klimathjältar”.

”Med fryst mat kan konsumenten till exempel minska sitt matsvinn med nästan hälften. Djupfrysta produkter kräver inte heller några snabba transporter, utan kan transporteras med mer klimatsmarta alternativ som båt och tåg. Dessutom är det väldigt smidigt med just frysta kikärter, då man slipper både blötläggning och det spad som kikärter i burk ligger i.”

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!