Felix inför ny klimatmärkning med ”Lågt klimatavtryck”

17 september, 2020

Sedan mitten av augusti har Felix börjat märka produkter i utvalda kategorier med en tydlig symbol för lågt klimatavtryck. Matens klimatpåverkan är beräknad med hjälp av den statliga forskningsstiftelsen RISE klimatdatabas för livsmedel.

”Åtta av tio svenskar tycker att det är svårt att veta vilken mat som är bäst för miljö och klimat. Genom att sätta en symbol på de mest klimatsmarta produkterna vill vi att det ska vara lätt att välja klimatsmart mat när du jämför varor i butiken”, säger Thomas Sjöberg, marknadschef för Felix.

Symbolen ”Lågt klimatavtryck” innebär att produkten har ett klimatavtryck som ligger i linje med FN:s 1,5-gradersmål, som säger att utsläppen av växthusgaser behöver halveras fram till 2030.

Initialt kommer klimatsmarta val inom kategorierna frysta enportionsrätter och fryst potatis att märkas med symbolen ”Lågt klimatavtryck”.

”Det måste vara lätt att välja bra mat för ett bättre klimat. Vi utvecklar ständigt vårt sortiment för att erbjuda produkter som är mer klimatsmarta, det är vårt ansvar som livsmedelsproducent. Med vår nya klimatmärkning vill vi göra informationen om klimatpåverkan tillgänglig för konsumenter”, säger Thomas Sjöberg.

Klimatavtryck för alla Felix produkter publiceras nu på felix.se – precis som allergener, ingredienser och näringsvärden. En skala hjälper konsumenterna att tyda siffran.

 

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!