"spikelets of oats , as agricultural background"

Fazer kvarn i Lidköping fördubblar kapaciteten

22 november, 2021

Fazer har nu invigt utbyggnaden av kvarnen i Lidköping efter en investering på ca 160 miljoner kronor. För två år sedan presenterade Fazer sin utökade satsning på havre och havrekvarnverksamhet i Lidköping, samt motsvarande investering i finska Lahtis.

Fazers strategi är till stor del växtbaserad med starkt fokus på havre. Med utbyggnaden av de båda kvarnarna i Sverige och Finland blir Fazer det ledande kvarnföretaget inom havre i Norden och en av de ledande aktörerna i Europa.

”Vi upplever en stark konsumentefterfrågan på mat som producerats på närodlade råvaror. En växtbaserad kost och ökat fokus på hållbarhet är trender som kommit för att stanna. Samtidigt som människor vill ha mer hälsosamma alternativ visas allt större intresse för matens ursprung och klimatpåverkan. Därför är jag oerhört glad att få inviga den nya kvarnen och en investering som möjliggör vår ambition att skapa fler hälsosamma, hållbara alternativ”, säger Mats Liedholm, VD för Fazer Sverige.

”En nyhet från Västgötaslätten som jag är väldigt stolt över är Frebaco Havreris som både vunnit fina livsmedelspriser och konsumenternas hjärtan då den är lättlagad, har ett högt näringsinnehåll, smakar gott och i de flesta rätter kan ersätta det ris som transporteras från andra sidan jordklotet.”

Fazer kvarn i Lidköping firar i år 40-årsjubileum även om den före 2015 drevs av andra ägare och under namnet Frebaco kvarn. Fazer är Lidköpings största privata arbetsgivare med kvarn och bageri.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!