Taylor & Jones grundare Gareth Jones, David Taylor och Kerim Akkoc, tillsammans med Dani Evanoff, VD på Evanoff Group.

Evanoff Group går in som storägare i Taylors & Jones

14 mars, 2019

Evanoff Group, med serieentreprenören Dani Evanoff i spetsen, går in som största enskilda ägare i korvtillverkaren och livsmedelsvarumärket Taylors & Jones.

I samband med köpet tar Evanoff Group över delar av den operativa driften av bolaget vilket innebär ansvar för bland annat central kundbearbetning, fältförsäljning, affärsutveckling, marknadsföring och logistik.

”Taylors & Jones passar perfekt i vår portfölj och jag ser fram emot att fortsätta utveckla varumärket, produkterna och bolaget tillsammans med grundarna”, säger Dani Evanoff, VD på Evanoff Group.

Vi ser att många varumärken minskar på sina egna säljkårer vilket är tvärtemot vår strategi. Vi utökar vår säljkår för att ytterligare kunna stärka närvaron i butik och därmed öka distributionen av våra produkter. För oss är närvaro, starka relationer och kundfokus nyckeln till framgång.”

År 2007 startade de tre vännerna David Taylor, Gareth Jones och Kerim Akkoc en liten köttbutik på Kungsholmen i Stockholm. Idag driver de livsmedelsvarumärket Taylors & Jones med egen korvtillverkning och distribution till ICA, Coop och Axfood.

Butiken på Kungsholmen finns kvar men korvtillverkningen, som fortfarande sker hantverksmässigt, har flyttat till större lokaler.

Nu går bolaget in i en ny fas när Taylors & Jones blir en del av Evanoff Group.

”Det känns otroligt roligt att bli en del av Evanoff Group som på väldigt många sätt kommer att kunna bidra till att ta Taylors & Jones till nästa nivå”, säger Gareth Jones, medgrundare och VD på Taylors & Jones.

”Att ta del av Evanoff Groups breda kompetens inom allt från säljkår till marknad, affärsutveckling och logistik, gör att vi kan lägga ännu mer fokus på att skapa Sveriges godaste premiumkorvar.”