En soffa att dega i?

19 januari, 2022

OK – det här är inget livsmedel men vi tycker ändå att den här udda möbeln passar på Livsmedelsnyheter.se.

Soffor har länge förknippats med avkoppling och komfort. I mer modern tid har de också förknippats med TV-apparater, hemunderhållning och maten som vanligtvis konsumeras under sådana passiva aktiviteter. De typer av mat man brukar tänka på när man pratar om soffor sträcker sig vanligtvis från lättare tilltugg till mikrovågsugn, men en ny design som kommer från IKEA vänder på den idén och kan få dig att längta efter en annan typ av tilltugg. Designers är gab bois för Tommy Cash och IKEA

Bröd förknippas också ofta med mjuka och fluffiga känslor, vilket kan ha varit inspirationen bakom denna smakrika möbel.

Rapparen Tommy Cash är förmodligen mer känd i designkretsar för sina excentriska och besynnerliga idéer, och den här LOAFA-soffan är ett tydligt bevis på det. Designad för att likna en portion glaserade frallor, ser soffan verkligen bra ut att äta. Även om det ser bekvämt ut, ser det nästan också lite klibbigt ut, vilket kanske skapar motstridiga känslor när man bestämmer sig för om man ska sitta på den eller inte.

Märkligt nog kom LOAFA:s inspiration från något som inte var relaterat till mat. gab bois menar att soffan är en nick till designern Mario Bellinis klassiska Camaleonda-modulsoffa. Återigen, de ser lite ut som middagsrullar också, och det krävdes inte för mycket fantasi för att knåda den till en Camaleon-deg.

Tommy Cash försökte få in mer än 10 000 kommentarer för att övertyga IKEA att börja sälja LOAFA-soffan. Instagram-inlägget överträffade redan den siffran, även om den berömda möbeltillverkaren ännu inte har bekräftat om den här möbeln redan ”bakas i ugnen”. Och frågan är väl hur mycket ”deg” man få skaka fram om man vill köpa den?

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!