Emma Pålsson blir ny VD för Findus Sverige

23 oktober, 2019

Emma Pålsson tar över som VD för Findus Sverige vid årsskiftet. Hon har arbetat på Findus under många år, bland annat som marknadschef och försäljningsansvarig inom Retail och Foodservice.

En viktig del i Emma Pålssons ansvar blir att fortsätta utveckla Findus hållbarhetsarbete. Under året lanserades den koncerngemensamma hållbarhetsstrategin ”Vår väg mot en hållbar framtid” med riktlinjer och mål fram till år 2030. Alla grönsaker ska till exempel komma från hållbar jordbrukspraxis senast 2025 och matsvinnet i fabrik och logistikkedja ska halveras till 2030.

”Hållbarhetsfrågan är en av vår tids viktigaste frågor och som livsmedelsproducent har vi stora möjligheter att göra skillnad för både planet och människa. Jag ser mycket fram emot att tillsammans med Findus fantastiska medarbetare och i samarbete med våra kunder fortsätta driva vår resa mot en grönare framtid”, säger Emma Pålsson.

Under det senaste året har Findus Sverige inte haft någon formell VD. Rollen innehas i stället av Peter Odemark, VD för Nomad Foods Norden, tills Emma Pålsson tillträder.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!