PRO Litium 3800C är den mindre modellen av de eldrivna kylbilarna.

Eldrivna kylfordon levererar mat fossilfritt i stadsmiljö

9 januari, 2020

Hemleveranser av livsmedel ökar starkt i storstadsregionerna, där allt fler beställer matkassar via nätet. Nu lanserar företaget E-Tron två helt eldrivna kylfordon lämpade för dörr till dörr-leveranser av kylvaror i stadsmiljö, där framkomligheten inte alltid lämpar sig för större fordon.

”Båda våra fordon är så pass smala och smidiga att de med lätthet kan ta sig fram på mindre gator och trängre gränder, vilket gör att leveranserna kan ske både smidigare och närmre kunderna, säger Henrik Gunnarsson, som är försäljningschef på E-Tron AB.

”Fler och fler citykärnor har siktet inställda på att bli helt fossilfria och livsmedelsleveranserna ökar i dessa områden, så vi känner att det både ligger rätt i tiden och finns en marknad.”

Den mindre modellen av kylfordonen, PRO Litium 3800C, har en bredd på cirka 1,3 meter, medan bredden på den andra modellen, Addax MT, ligger på cirka 1,45. Båda fordonen drivs med litiumbatterier och har en räckvidd på upp till 100 km vid full laddning. Tillverkningen sker i Spanien respektive Belgien.

Relaterade