Bordet som står på Ugglarps strand är bokningsbart varje fredag hela sommaren. Lisa Lemke står för recepten och kan också bokas som privat kock.

DYI-gourmetrestaurang öppnar på sandstrand i Halland

15 maj, 2019

10 maj öppnade en gör det själv-gourmetrestaurang på en sanddyn mitt i Halland. The Edible Country är satsningen där Visit Sweden tillsammans med tio regionala turistorganisationer visar omvärlden att den svenska naturen är ett skafferi, som både är lättillgängligt och hälsosamt. Tretton stora, handgjorda träbord är utplacerade i skogar, fjäll och på klippor.

I samråd med Visit Sweden har Visit Halland och Destination Falkenberg placerat ett bord på en sandstrand i Ugglarp söder om Falkenberg.

”Naturnära måltidsupplevelser är något som efterfrågas allt mer och Halland har fantastiska möjligheter för det. Spektakulära matupplevelser i strandkanten är en lyx för både internationella och svenska gäster, så vi hoppas att många tar den här chansen”, säger Nadja Leek, som är strateg inom måltidsturism på Visit Halland.

Recepten för det halländska bordet är framtagna av kocken Lisa Lemke. De kommer att variera efter säsong och bygga på de råvaror som går att hitta i området kring bordet.

”Mina absolut starkaste matupplevelser i livet har jag faktiskt kopplat till just det här med att äta ute i naturen. Att få plocka det som naturen ger, äta det och sitta i den här fantastiska miljön, på stranden – det är otroligt”, säger Lisa Lemke.

Varje fredag från maj till och med september kan vem som helst boka bordet via Bookatable.com. Att boka bordet kostar ingenting och Lisa Lemkes recept ingår. Tanken är att råvarorna till stor del ska växa i området kring bordet och att det ska gå att plocka många av dem själv, men det går också att välja tilläggstjänster som färdigplockad råvarukorg, matlagningskit och en guidad matvandring med Mikael Jidenholm på Ugglarps Grönt. Det går även att boka in Lisa Lemke som privat kock.

Relaterade