Harald Weberberger kan se till att din förpackningsmaskin får ett jättelyft.

Din gamla förpackningsmaskin kan bli född på nytt i Italien

17 april, 2019

Maskiner har för eller senare ett slutdatum, men så behöver det inte vara. I Bologna, Italien, finns Revotec, ett nytt företag som renoverar, modifierar och uppdaterar maskiner som nått en ålder på femton till trettio år, åtgärder som spar pengar för användaren och som är bra sett till hållbarhetstankarna.

I dag bygger man inte förpackningsmaskiner som man gjorde på ”den gamla goda tiden”, då det oftast handlade om rejäla byggen med gjutna chassin, maskiner som bara går och går. Vi pratar om maskiner som är mellan femton och trettio år, och som i många fall är i behov av att bytas ut, eller att uppdateras. Investeringar i nya maskiner är förknippat med höga kostnader och dessutom oftast med linjeproblem då den nya maskinen inte per automatik kan ställas in i den existerande produktionslinje. Ofta är det därför smidigare att behålla den gamla maskinen och så att säga ”tänja” på den och kanske dra ner hastigheten något för att inte påfresta den för mycket.

Revotec kan plocka ner maskinen i dess minsta beståndsdelar, renovera och sätta ihop den igen och den blir sedan i skick som ny. Dessutom kan den digitaliseras. Jämfört med att köpa en ny maskin kan det handla om besparingar i pengar på upp till trettio procent.

I senaste utgåvan av Svenska Livsmedel kan du läsa mycket mer om detta. Följ länken:

http://www.svenskalivsmedel.se

 

Relaterade