Digital medelhavsskola ger full koll på medelhavsmaten

15 januari, 2019

Medelhavsskolan är en digital tjänst som drivs av Accademia Di Luca, som är Zetas och Di Luca & Di Lucas matakademi. Den består mest av rörligt material, som till stor del är inspelat på plats i Italien, och fokuserar på ursprung, tillverkning och användning. 

Medelhavsskolan är till för alla som vill lära sig mer om medelhavsmaten, allt ifrån ursprung och tillverkning till praktisk användning i matlagningen. Den vänder sig till medarbetare och inköpare hos butikskedjorna men även till konsumenter, liksom till den egna personalen och säljkåren. 

Utbildningarna finns mest i form av rörligt material och tanken är de både ska vara kunskapshöjande och inspirerande. Vad är skillnaden mellan komozzarella och buffelmozzarella? Hur skiljer sig en Parmigiano Reggiano från en Grana Padana och hur avnjuter man bäst en Prociutto di Parma, är några frågor som kurserna ger svar på. Efter avslutad utbildning finns möjlighet till examination och vid godkännande erhålla diplom och en fin titel.

I filmerna medverkar Måns Falk och Johanna Westman. Måns är sedan 2012 ansvarig för Accademia Di Luca och har lång erfarenhet som bland annat kock och matskribent. Johanna Westman är en känd TV-profil och kokboksförfattare med sitt gastronomiska hjärta i Italien. Hon har också hyllats för sina inspirerande kurser och matlagningsaktiviteter, inte minst för barn.

Medelhavsskolan är gratis och omfattar följande kurser:

  • Antipasti
  • Mozzarella
  • Olivolja
  • Parmigiano Reggiano
  • Pasta
  • Prosciutto di Parma
  • Salami
  • Tomater
  • Vinäger

 

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!