Dava Foods fasar ut de sista burhönsen

1 augusti, 2022

Dava Foods, med varumärket Lantägg, fasar ut de sista producenterna av ägg från burhöns. Från och med juli erbjuder packeriet endast Krav-märkta ägg och ägg från frigående höns.

2021 lanserade Dava Foods Sveriges första klimatcertifierade ägg som en del i omställningen mot en 100 procent hållbar äggproduktion. Genom att helt övergå till Krav-märkta ägg och ägg från frigående höns hjälper äggpackeriet både kunder och producenter att ställa om och erbjuda produkter som tar hänsyn till djur och miljö, menar Kjell Dalin, som är marknads- och försäljningschef på DAVA Foods Sverige:

”I linje med vår hållbarhetsstrategi fasar vi nu ut de sista burhönsen vilket inte minst syftar till att sända en viktig signal till branschen att följa vårt initiativ och arbeta mer medvetet framåt.”

”Det är ingen lätt fråga och vi värnar förstås om alla våra producenter. Därför har processen att fasa ut burhöns varit både lång och eftertänksam. Samtidigt är det en djuretisk fråga och vi vet idag att frigående höns mår bäst. Så i slutänden var beslutet inte svårt. Nu blickar vi framåt och genomför flera åtgärder för att nå 100 procent hållbar äggproduktion. Vårt klimatcertifierade ägg är ett bra exempel, men vi har många pågående projekt inom vår hållbarhetsstrategi”, säger Kjell Dalin.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!