Dalsspira producerar grillost till Sibyllas nya grillostburgare

PUBLICERAD: 19 februari 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Dalsspira mejeri och Sibylla har inlett ett samarbete, som innebär att Dalsspira kommer att producera grillosten till Sibyllas nylanserade svenska grillostburgare.

Grillosten kommer att ingå i en av Sibyllas rikstäckande menyer och samarbetets omfattning förväntas uppgå till en årsvolym på cirka 20 ton grillost. Det kan jämföras med Dalsspira mejeris totala försäljning av grillost, som uppgick till cirka 35 ton under 2020.

”Vi är väldigt glada att ha fått förtroendet att leverera grillosten till Sibylla och ser samarbetet som strategiskt viktigt för att stärka Dalsspiras position på den svenska grillostmarknaden”, säger Dalsspiras VD Malin Jakobsson.

Sibylla är en franchisekedja, vilket innebär att de cirka 146 restaurangerna runt om i landet drivs av enskilda företagare. För Sibyllakedjan fyller Dalsspiras lokalproducerade produkter en viktig roll.

”Vi ser fram emot samarbetet med Dalsspira och är glada över möjligheten att utveckla vårt Gott utan kött-segment”, säger Urban Lithell, försäljningschef på Sibylla.

 

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Arlas nya jordbrukschef i Sverige

Frida Carlsson blir ny chef för Arlas avdelning för jordbruks- och medlemsfrågor i Sverige. Hon tillträder efter sommaren.
Frida Carlsson

Saveggy tar in 20 miljoner från investerare

Saveggy har utvecklat en ätbar växtbaserad beläggning som ersätter plasten på gurka. Nu siktar bolaget på lansering i industriell skala.
bd40b94b513bbcc2_org

Kockens upphör som bolag – blir en del av Culinar

Sveriges Stärkelseproducenter Förening har beslutat att fusionera Kockens AB med Culinar Sverige AB.
B7025175

Ny rapport: Större kaka men mindre bit

Idag går cirka 13 procent av hushållens utgifter till livsmedel, vilket kan jämföras med 44 procent i början av 1900-talet.
Skärmavbild 2024-04-18 kl. 08.29.58