Coop öppnar gårdsbutik på nätet

13 februari, 2020

Coop lanserar en gårdsbutik online, där man kan köpa närproducerade livsmedel från lokala mathantverkare och få dem hemlevererade tillsammans med övriga varor.

”Vi öppnar nu upp Coop.se som en plattform där små lokala matproducenter kan sälja sina varor på ett enkelt sätt. Plattformen är framtagen tillsammans med Foodla. Producenter har nu möjlighet att nå ut till alla våra e-handelskunder, samtidigt som vi får branschens vassaste sortiment av genuint lokalt mathantverk,” säger Claes Hessel, produktchef Coop.

Butiken startar med 25 producenter och drygt 100 olika varor på Coop.se. Målsättningen är att både antalet producenter och varor ska öka successivt. Varje matföretag är specialist inom sitt område och ansvarar för hela hantverket. Med Coops gårdsbutik på nätet har varje producent möjlighet att lyfta sina varor på en plattform där flera tusen svenskar varje dag genomför sin vardagshandel och söker inspiration.

”Det känns väldigt spännande för oss som litet lokalt företag att få vara med på en så stor plattform som Coop erbjuder. Det är svårt att nå ut själv till så många kunder som liten aktör. Coops nya gårdsbutik på nätet gynnar alla, både kunden som smidigt kan köpa hem småskalig och lokalt mathantverk samtidigt som vi som producerar har möjlighet att nå fler med våra produkter”, säger Åsa Levén, grundare Säby Gård Ingarö.

Några exempel på lokalproducerade varor i Coops nya gårdsbutik är limiterade utgåvor av kallpressad rapsolja från Säby Gård Ingarö, saltlakritssås från Cederströms på Östermalm, kombucha från Kombucheriet i Bagarmossen och inläggningar från Gutö Delikatesser på Gotland.

I en första fas levererar gårdsbutiken till cirka två miljoner kunder i Stockholm och Mälardalen. Om testet faller väl ut är planen att expandera tjänsten och sätta upp liknande lösningar i resten av landet med möjligheten att beställa varor där produktionen har skett så nära kunden som möjligt.

Besök gårdsbutiken

Relaterade