Coop först ut när Beyound Sausage lanseras i Sverige

3 december, 2019

Tidigare i år introducerade Coop den växtbaserade burgaren Beyound Burger från amerikanska Beyound Meat i Sverige. Nu kommer uppföljaren Beyond Sausage, som Coop också blir först med att sälja i butik och online på den svenska marknaden. 

”Som ledande inom växtbaserat protein har Beyond Meat förnyat hur man kan njuta av innovativa produkter utan att tumma på smak. Efter succén med lanseringen av Beyond Burger tidigare i år är det därför extra roligt att vi nu utökar vårt sortiment av Beyond Meats produkter och kan erbjuda våra kunder Beyond Sausage”, säger Sirkku Erlandsson, färskvaruchef på Coop Sverige.

Beyound Sausage är skapad för att se ut som, tillagas som och ge samma smakupplevelse som en köttbaserad korv. Den görs av växtbaserat protein från ärtor, bondbönor och ris, som tillsammans med kokosolja uppges ge en saftig och köttliknande smak. Korven säljas även i växtbaserade förpackningar tillverkade av alger.

Förutom hos Coop finns Beyound Meats produkter även på restauranger, bland andra Bastard Burger, Phil´s Burger, Scandic Hotel och Texas Longhorn. Beyound Meats produkter distribueras i Europa av nederländska Zandbergen World´s Finest Meat.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!