Mats Palmquist är VD på Convini.

Convini förvärvar HelloFreshGo i Tyskland

23 maj, 2022

Svenska Convini, som levererar obemannade måltidsbutiker och kaffelösningar till arbetsplatser, förvärvar HelloFreshGo i Tyskland. Convini etablerade sig redan 2019 i Tyskland genom förvärvet av startupbolaget How I Like och har idag över 100 måltidsbutiker i Berlin med omnejd. 

Förvärvet av den största konkurrenten i Tyskland, HelloFreshGo, är ett steg i Convinis internationella expansion och bolaget blir i och med affären också marknadsledande i Tyskland. Convini går från dagens dryga 100 obemannade måltidsbutiker i Berlin med omnejd till över 300 enheter över stora delar av landet med initialt fokus på Köln, Düsseldorf, Hamburg och Berlin.

”Tyskland är en strategisk marknad för oss och förvärvet av HelloFreshGo är en viktig del av våra expansionsplaner. Detta är ett stort steg för vår vidare etablering i Tyskland”, säger Mats Palmquist, VD på Convini.

Just nu sker en strukturomvandling i arbetslivet till följd av pandemin och convenience-sektorn i Tyskland har stor utvecklingspotential, särskilt på arbetsplatser.

Familjeföretaget Convini grundades för över 25 år sedan och är idag ledande på den svenska och europeiska marknaden med flest obemannade måltidsbutiker på arbetsplatser av alla aktörer. Förvärvet ligger i linje med den strategiska plan som antogs 2018 om att göra Convini till ett miljardbolag och den ledande aktören i Europa.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!