Coca-Cola och Axfood ska testa förarlösa transporter

5 december, 2019

I början av 2020 startar ett pilotprojekt med förarlösa transporter mellan Coca-Colas och Axfoods lager. Transporterna ska skötas med Einrides autonoma, elektriska transportsystem.

Partnerskapet mellan Coca-Cola European Partners och Einride kommer att löpa under de närmaste åren och utforska möjligheterna att förbättra hållbarhet och effektivitet i transportnätverket. Einrides lösning har potential att minska koldioxidutsläppen med 90 procent.

”Vårt partnerskap med Einride är början på en omställning till ett mer hållbart och effektivt transportsystem som gör att vi kan minska våra utsläpp. Som ett av Sveriges ledande FMCG-företag arbetar vi kontinuerligt med att hitta innovativa lösningar som rustar oss för framtiden. Det känns spännande att nu inleda partnerskap med innovation- och teknikbolag och kunder, för att tillsammans skapa synergier som tar oss framåt”, säger Sofie Eliasson Morsink, VD Coca-Cola European Partners Sweden.

Helena Blom är transportchef på Dagab, Axfoods inköps – & logistikbolag:

”Inom vår egen lastbilsflotta arbetar vi strategiskt med att variera våra fordons- och bränsletyper i syfte att minska vår miljö- och klimatpåverkan. Samarbetet med Einride och Coca-Cola European Partners är ett innovativt och spännande kliv inom fordonselektrifiering men också ett första steg för att lära oss mer om möjligheterna med autonoma fordon”, säger hon.

 

Relaterade