Coca-Cola i Sverige lanserar nytt dryckeskoncept hos OKQ8

14 juni, 2022

OKQ8 blir först i drivmedelsbranschen med att erbjuda Coca-Cola i Sveriges nya förpackningslösning, där kunden kan välja mellan att skapa sin egen unika dryck eller ta någon av de vanliga smakerna.

I Coca-Colas dryckeskoncept fyller kunden själv på sin dryck i den återanvändningsbara dryckesbehållaren. Bland valen finns klassikerna Coca-Cola Zero, Fanta och Sprite, men också möjligheten att mixa alla drycker, vilket innebär upp till 60 olika smakkombinationer för den som vill testa något nytt.

”Vi vet att dagens konsumenter gör allt mer medvetna val och att hållbarhet blir allt viktigare. Vi är därför mycket glada att en så stor aktör som OKQ8 nu satsar på en förpackningslösning som möjliggör att vår dryck kan konsumeras så hållbart som möjligt”, säger Lisa Wahlström, kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Coca-Cola Europacific Partners i Sverige.

Dryckerna uppges hålla samma kvalitet som fabriksfylld dryck. Den återanvändningsbara behållaren är en så kallad Glacial Tumbler som både håller kylan och bevarar kolsyran.

”Förpackningar som inte samlas in och återvinns är en bidragande orsak till både nedskräpning och ökade CO2-utsläpp, därför känns det extra kul att starta detta samarbete med Coca-Cola. Att vara först i branschen med att erbjuda en hållbar förpackningslösning för dryckeskonsumtion som inte tummar på kvalitet och smak är helt i linje med våra hållbarhetsmål och att ständigt förbättra kundupplevelsen”, säger Karin Hellgren, kommunikationschef på OKQ8.

Konceptet kommer till en början att finnas på OKQ8 Globen på Arenavägen 86 i Stockholm, men tanken är att det ska rullas ut på fler av OKQ8:s stationer framöver.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!