Carlshamn släpper havrebaserat margarin

13 oktober, 2020

Carlshamn lanserar det nya växtbaserade margarinet Carlshamn Havre, som är gjort av rapsolja och havredryck. Margarinet kan användas, såväl till matlagning och bakning, som på smörgåsen.

Carlshamn hette tidigare Carlshamn Mejeri men producerar i dag enbart växtbaserade margarinprodukter. Därför byter företaget nu namn till Carlshamn i samband med lanseringen av sitt nya havremargarin.

Carlshamn Havre är ett växtbaserat margarin gjort av rapsolja och havredryck som är fritt från palmolja och konserveringsmedel. Det är det första i sitt slag och har redan fått många positiva reaktioner, både när det gäller smaken och ur ett produktperspektiv för växtbaserat.

I ett smaktest, som genomfördes av Smart Company i våras, fick ett antal personer i Sverige testa havremargarinet. Över hälften kunde då tänka sig att köpa havremargarinet istället för den produkt de använder i dag, eftersom det uppfattades som både nyttigt, välsmakande och helt växtbaserat.

”Det vi kan konstatera är att växtbaserad kost inte är en trend utan nu en egen marknad som har en ständigt ökande tillväxt. På bara fem år har den växtbaserade marknaden ökat med 24 procent och vi ser en stor potential för marknaden att fortsätta utvecklas”, skriver Carlshamn i ett pressmeddelande.

Carlshamn har i dag åtta växtbaserade margariner i olika former och har under många år använt sig av förpackningar med ett så tunt ytskikt av plast att de kan återvinnas som papp. I den nya designen på Carlshamn Havre framgår detta ännu tydligare, i och med pappfärgen i mitten av paketet samt en liten påminnelse om återvinning på folien under locket.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!