Carlsberg elektrifierar lagertransporterna i Halland

20 juni, 2022

Carlsberg Sverige kommer att elektrifiera transporterna mellan bryggeriet och externlagret i Falkenberg med hjälp av teknikbolaget Einrides lösningar för elektrifiering av tunga transporter. Satsningen är ett steg på vägen mot en fossilfri logistikkedja och kommer att ge en årlig minskning på över 80 ton koldioxid. Den första elektrifierade transporten beräknas rulla vid årsskiftet.

Carlsberg Sverige elektrifierar transporterna mellan bryggeriet i Falkenberg och det externlager som ligger vid E6:an, knappt 10 kilometer från bryggeriet.

Einride kommer att tillhandahålla en hållbar transportlösning som inkluderar elektriska lastbilar, mjukvara och laddningsinfrastruktur. Därigenom kommer Carlsberg Sverige årligen att kunna minska koldioxidavtrycket med 93 procent jämfört med idag, då transportsträckan sker med diesellastbil.

”Det är mycket glädjande att vi på Carlsberg tillsammans med Einride kan flytta fram positionerna för elektrifiering av tunga transporter. Att utmana oss själva för att hitta nya möjligheter att förändra verksamheten till det bättre är både inspirerande och viktigt”, säger Peter Hammarstedt, VD på Carlsberg Sverige.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!