Burgare av ekologisk hönsfärs räddar kött från värphöns

6 mars, 2019

Kronfågel lanserar en ekologisk hönsfärsburgare, som har tagits fram i samarbete med Martin & Servera. Idén föddes i TV-programmet ”Maträddarna” i höstas, som ett sätt att ta vara på kött från värphöns.

”Vi vill ta vara på det fina hönsköttet och erbjuda en hållbar ekologisk hönsfärsburgare. Det är sannerligen en burgare som är god i dubbel bemärkelse”, säger Charlotte Rosta, Produktchef Foodservice på Kronfågel.

Köttet i den ekologiska hönsfärsburgaren kommer från svenska KRAV-märkta hönsgårdar, där hönsen har större utrymme inomhus och möjlighet till utomhusvistelse under sommaren. Hönsen får KRAV-märkt foder som är odlat utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel.

”Vi vill göra något åt att många ekologiska värphöns slaktas utan att användas. Därför samarbetar vi på Martin & Servera med Kronfågel för att se till att hönsköttet kommer till nytta. Resultatet är en fantastisk burgare gjord av ekologisk KRAV-märkt hönsfärs”, säger Stefan Calrell, Försäljningsdirektör offentlig marknad hos Martin & Servera.

Inför lanseringen har produkten testserverats flera gånger i olika måltidsverksamheter inom offentlig sektor. Stefan Calrell är övertygad om att det här är en produkt som förskolor och skolor kommer att ta emot med öppna armar.

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!