Augustis försäljningstillväxt avslutar en stark sommarperiod

16 september, 2020

Dagligvaruhandelns totala försäljning ökade med 5,0 procent under augusti 2020, jämfört med samma månad 2019, visar Dagligvaruindex från Svensk Dagligvaruhandel. Den fysiska dagligvaruhandelns försäljning växte med 3,0 procent och försäljningstillväxten för e-handeln uppgick till 89,1 procent.

Augusti avslutar sommarperioden, som är en av branschens viktigaste försäljningsperioder. Under de senaste månaderna har det varit speciella förhållanden på marknaden. Den totala försäljningen växte starkare än vanligt och tillväxten under sommarmånaderna juni till augusti uppgick till 6,8 procent.

”Nu när hösten är kommen kan vi konstatera att samtliga sommarmånader hade högre tillväxttal under 2020 än under 2019. Förklaringen är naturligtvis kopplad till pandemin, som startade under våren men också har påverkat sommarplaner och semesterkonsumtion”, säger Karin Brynell, VD på Svensk Dagligvaruhandel.

E-handelsaktiviteten i augusti var fortsatt mycket hög. Hemleverans ökade med 56,1 procent och upphämtning i butik med 152,4 procent.

”E-handeln har en stark tillväxtperiod framöver med flera investeringsprojekt som kommer att öka kapaciteten. Utvecklingen med dubblerad försäljning under sommarmånaderna tyder på att marknaden är långt ifrån mättad”, säger Karin Brynell.

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!