Årstidernas veganska kassar får Djurens Rätts veganmärkning

1 november, 2019

Årstidernas Veganska Matkassen och Glutenfria Vegankassen är de första matkassarna i Sverige som får märkningen I’M VEGAN från Djurens Rätt.

”Att få I’M VEGAN-märkningen från Djurens Rätt på våra veganska matkassar har varit otroligt viktigt för oss, eftersom det inte ska finnas några tvivel om att vår veganska matkassar är helt veganska”, säger Rachel Seow Sosa, marknads- och säljchef på Årstiderna.

“I en värld av ett otroligt stort utbud av det mesta, kan det vara svårt att navigera och hitta rätt. Med hjälp av en märkning som vi själva tycker är bra och har tillit för, kan vi hjälpa kunderna att snabbt identifiera de veganska produkterna vi har.”

Djurens Rätts veganmärkning är Sveriges första veganska märkning. Den togs fram 2013 och bytte nyligen namn från 100% veganskt till I’M VEGAN, Approved by Djurens Rätt.

”Många konsumenter vill använda produkter som är fria både från djurtester och från animaliska ingredienser så att märka en produkt med I’M VEGAN är ett enkelt sätt att visa konsumenterna att produkten är djurvänlig”, säger Francesca Vilches, konsumentansvarig på Djurens Rätt.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!