Årstiderna satsar på matkassar anpassade för singelhushåll

13 augusti, 2019

47 procent av de svenska hushållen består av en person, vilket gör att Sverige toppar listan över flest singelhushåll i världen. Det har matkasseföretaget Årstiderna tagit fasta på och erbjuder nu alla sina matkassar i varianter för en person.

Årstiderna utökar sitt sortiment av matkassar för singelhushåll med Flexitariska Matkassen och Vegetariska Snabbkassen. Det innebär att företagets samtliga sex matkassar nu finns i varianter för en person.

”Vi började med att lansera vår Vegetariska Matkasse 2016 i en anpassad variant för en person, men har sedan dess utökat vårt sortiment med hela sex alternativ för singelhushållen. Vi vill inte utesluta dem som bor själva och har därför haft som fokus att erbjuda ett stort och varierande sortiment för alla som vill äta mer grönt. Alla ska kunna beställa våra matkassar med härliga grönsaker utan att det ska behöva innebära att det blir massa mat över som kan komma att kastas, säger Rachel Seow Sosa, marknads- och säljchef på Årstiderna.

I matkassarna för en person är mängden råvaror anpassade till rätter för en person genom att ingredienserna paketerats i små förpackningar och större råvaror, som till exempel kål, har delats i mindre delar eller förberetts innan matkassen paketerats för att minimera matsvinnet.

 

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!