Arla satsar 300 miljoner på ekoproduktion i Götene

3 september, 2021

Arla fortsätter att framtidssäkra mejeriet i Götene och investerar ytterligare 300 miljoner kronor. Investeringarna innebär att mejeriets kapacitet för hantering av ekomjölk fördubblas och bidrar till att Arla kan utöka det ekologiska sortimentet, samtidigt som modernare system säkrar produktionen.

I mars beslutade Arla att investera 95 miljoner kronor i Götene mejeri för att säkra smör- och matfettsproduktionen. Nu investeras ytterligare 300 miljoner kronor med målet att utöka Arlas ekologiska sortiment. Investeringen är den största som gjorts på ett Arla-mejeri sedan Götenes ostlager Alexander byggdes för 20 år sedan.

”Vi ser hela tiden över hur vi kan framtidssäkra mejeriet, hitta grönare och bättre lösningar för att kunna leverera goda och hållbara produkter till hela landet. Varje dag gör våra ägare, bönderna, ett otroligt arbete på gårdarna och med den här investeringen kan vi bidra till en fortsatt tillväxt för det ekologiska sortimentet”, säger Marika Lifbom, mejerichef Arla Götene.

Investeringen innebär bland annat att mejeriet byggs ut för att kunna hantera dubbelt så stora volymer av ekologisk mjölk, från en till två dagars mjölkproduktion. Den nya utrustningen kommer genom modernare system att bidra till bättre spårbarhet och större produktionssäkerhet. Annan utrustning på mejeriet kommer också att uppgraderas.

”Investeringen bidrar till att vi kan jobba smartare, mer effektivt och i större volymer. Den medvetne konsumenten kommer att börja köpa allt mer ekologiska produkter, då vill vi kunna möta den efterfrågan”, säger Marika Lifbom.

Projekteringsarbetet har pågått under flera år och under tiden har ett detaljarbete och en gedigen förstudie uträttats. Produktionsstart sker under våren 2023.

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!