”Det ska bli oerhört spännande att få vara med på Löfbergs fortsatta resa. Jag kommer till ett välskött familjeföretag med en anrik historia, men som alltid haft som ambition att utvecklas”, säger Anders Fredriksson, som blir ny VD på Löfbergs i augusti.

Anders Fredriksson blir ny VD på Löfbergs i augusti

14 januari, 2021

Anders Fredriksson har utsetts till ny koncernchef och VD på Löfbergs. Han har 20 års erfarenhet från ledande positioner och kommer närmast från jobbet som VD på Norrmejerier. Han tillträder tjänsten på Löfbergs i början av augusti.

Anders börjar på Löfbergs den 9 augusti. Fram till dess fortsätter Löfbergs CFO Fredrik Nilsson som tillförordnad VD.

Anders Fredriksson har jobbat i ledande positioner de senaste 20 åren och har sedan 2015 varit VD på Norrmejerier. Han är född 1971 och uppvuxen i Västernorrland men flyttar i och med jobbet på Löfbergs till Karlstad.

”Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Anders till oss. Han har helt rätt kompetens och profil för att utveckla Löfbergs i linje med vår nya strategi. Anders har en gedigen erfarenhet från både livsmedelsbranschen och internationell verksamhet och en tydlig ledarstil med fokus på att bygga starka team vilket bidragit till att han lyckats driva förändringsprocesser på ett framgångsrikt sätt”, säger Kathrine Löfberg, styrelseordförande i Löfbergs.

”Vi värdesätter också att han delar våra värderingar och förstår kraften i ett familjeägt företag med engagerade medarbetare och en stark kultur. Nu blir uppdraget att leda arbetet att stärka Löfbergs position och lönsamhet både i Sverige och utomlands.”

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!