AI ska ta Picadelis salladsbarer till nästa nivå

30 april, 2021

Picadelis nya plattform Arcorder använder sig av AI för att skapa skarpa, träffsäkra prognoser. Tekniken leder till snabbare och mer tillförlitliga beställningar, stora tidsvinster och minskat matsvinn.

”Vi har tagit ett enormt digitalt kliv med den nya AI-plattformen. Vår uppkopplade kyldisk ger oss data om varje enskild produkt vilket möjliggör en precis beräkning av vad butiken bör beställa för att hålla en fräsch salladsbar. Enkelt uttryckt; genom algoritmer hjälper vi dem som sköter salladsbaren att beställa rätt produkter i rätt mängd”, säger Jonas Landström, chef för IT och affärsutveckling på Picadeli.

Den nya AI-plattformen, Arcorder, beräknar orderrekommendationer baserat på bland annat planogram, aktuella lagernivåer och försäljningshistorik samt externa faktorer som väderprognoser och helgdagar – allt för att maximera tillgänglighet och samtidigt minimera svinn. Systemet ett modernt gränssnitt, där den som beställer kan se exakt hur allt beräknats och vilka konsekvenserna blir om orderförslaget ändras.

”Vi är övertygade om att kombinationen av AI-baserade prognoser och butikernas gedigna erfarenhet är det som leder till den bästa lösningen. Vårt system fungerar likt en digital assistent, det blir både enklare och roligare att ha en attraktiv salladsbar och konsumenterna får en bättre upplevelse”, säger Jonas Landström.

Arcorder började utvecklas för ett år sedan och har under de senaste månaderna testats tillsammans med ett 30-tal butiker på ett flertal marknader. Picadeli har utvecklat lösningen internt. Den är byggd med serverless-teknologi på Amazons molninfrastruktur, vilket gör den enkel att skala upp för att möta kraven från både stora livsmedelskedjor och nya marknader i Picadelis fortsatta expansion.

Picadelis patenterade salladsbar Arctic finns i över 2 000 butiker på sju europeiska marknader och erbjuder ett stort sortiment av salladsingredienser som konsumenterna själva mixar. De digitaliserade salladsbarerna skickar information i realtid om bland annat produkternas hållbarhet och eventuella temperaturavvikelser. Salladsbarerna är utrustade med hygienfokuserade designlösningar, som automatiserat handdesinfektionsmedel, hängredskap och huvor, samt ett patenterat kylsystem.

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!