AI ersätter streckkod i ny självutcheckning hos Circle K

13 juni, 2022

Circle K Sverige är först ut i Europa på Circle K:s globala utrullning av Smart Checkout, en självbetjäningskassa som använder AI istället för streckkod. Det är en av de snabbaste kassalösningarna på marknaden och finns nu på majoriteten av kedjans stationer.

Smart Checkout är åtta gånger mer effektivt än traditionell självutcheckning. Till skillnad mot vid scanning kan flera varor läggas samtidigt på plattan. Maskinen vet direkt vilka det är – utan att kunden behöver blippa något.

”Det är verkligen spännande att kunna erbjuda ett nytt innovativt sätt att betala och vi tror och hoppas det ska underlätta ytterligare för våra kunder. Trenden visar att kunder gärna vill checka ut själva och detta system passar dessutom ypperligt för vår verksamhet”, säger John Svenson, Commercial Manager på Circle K.

Betalningslösningen finns sedan tidigare på Circle K i USA. Det har visat sig vara mycket effektivt jämfört med traditionella bemannade kassor och sparar därför mycket tid för kunden. Systemet känner igen produkter ur alla vinklar, lär sig snabbt nya varor och känner av olika storlekar på produkter. Det är det amerikanska företaget Mashgin som har utvecklat tekniken bakom maskinen.

”Vi har beslutat att investera i och tillgängliggöra teknik som sätter en ny standard inom convenience för att göra våra kunders vardag lite enklare. Den här teknologin är en verklig ”game changer”, säger Magnus Tägtström, Vice President, Global Innovation på Couche-Tard, som äger Circle K.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!