57 miljoner till cancerforskning efter rekordinsamling

3 november, 2021

Ica-butikerna och Apotek Hjärtat har tillsammans med sina kunder samlat in 57 miljoner kronor till svensk cancerforskning i samband med Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj.

Ica har stöttat Rosa Bandet-kampanjen sedan 2003. Årets rosa sortiment bestod av allt från grönsaker till utvalda produkter för hem och kök. För varje såld produkt gick mellan 50 öre och 10 kronor oavkortat till Cancerfonden och svensk cancerforskning.

”Jag är både glad och stolt över det engagemang Ica-butikerna och deras kunder visat i samband med årets Rosa Bandet-kampanj, genom att tillsammans samlat in 47 miljoner kronor till Cancerfonden. I år har vi gett flera hälsosamma produkter en rosa skepnad, för att det ska vara enkelt för våra kunder att göra hälsosamma val och samtidigt vara med och bidra till den livsviktiga cancerforskningen. Tillsammans gör vi stor skillnad”, säger Anders Svensson, VD på Ica Sverige.

Apotek Hjärtats Rosa Bandet-kampanj samlade in 10 miljoner kronor och omfattade ett 40-tal utvalda produkter, där fem kronor per såld vara skänktes till Cancerfonden. Kunderna gavs även möjligheten att skänka pengar i kassan till Rosa Bandet-kampanjen

Insamlingen från Rosa Bandet-kampanjen går till den främsta cancerforskningen i Sverige och den väljs varje år ut av Cancerfondens forskningsnämnd.

Kundernas rosa favoritprodukter från Ica under Rosa-Bandet kampanjen 2021:

  • Vindruvor 500 gram
  • Romantica-tomater
  • Champinjoner 250 gram
  • Färska kryddor
  • Förpackad potatis

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!