Lidia Oshlyansky och Nina Jönsson är nya ledamöter i MatHems styrelse.

500 miljoner till MatHem efter ny investeringsrunda

14 februari, 2020

I en ny investeringsrunda för MatHem går AMF in med 280 miljoner kronor och blir 10-procentig ägare. Även de befintliga ägarna Kinnevik, Verdane och Clas Ohlson går in med ytterligare investeringar i bolaget.

Genom investeringen på 280 miljoner blir AMF MatHems tredje största aktieägare med en ägarandel om 10 procent. Huvudägaren Kinnevik går också in med 150 miljoner och landar på en ägarandel på 36 procent. I investeringsrundan utökar även de befintliga ägarna Verdane och Clas Ohlson sina investeringar i MatHem.

”Vi delar Kinneviks övertygelse om MatHems möjlighet att vara en transformativ kraft i sin sektor och ser fram emot att vara en ledande investerare i bolaget tillsammans med Kinnevik. Vi är mycket imponerade av det starka teamet på MatHem och bolagets planer för framtiden”, säger Anders Oscarsson, Aktiechef på AMF.

Samtidigt utökar MatHem sin styrelse med två nya ledamöter. Lidia Oshlyansky har idag en roll som Chief Product Officer på fintech-bolaget Dreams. Hennes tidigare erfarenhet omfattar bland annat Spotify och Google och hon har gedigen kompetens inom digitala användarupplevelser och produktledning.

Nina Jönsson, som inom kort väljs in i styrelsen, är till vardags Group CEO på HL Display, som är en ledande leverantör av butikslösningar i internationell dagligvaruhandel. Nina har bland annat gedigen affärskompetens och breda internationella erfarenheter från Procter & Gamble och Ica Sverige AB, där hon varit ansvarig för inköp och sortiment.

”Vi är väldigt glada över att få in både Lidia och Nina till MatHems styrelse. Deras omfattande och långa erfarenheter ligger inom områden som är otroligt relevanta för MatHems verksamhet, och vi ser mycket fram emot deras bidrag till MatHems utveckling framåt”, säger Andreas Bernström, Styrelseordförande i MatHem.

Relaterade