1,1 miljarder kronor till MatHem i ny investeringsrunda

26 april, 2021

E-handelsföretaget MatHem tar in 1,1 miljarder kronor i en ny investeringsrunda. Majoritetsägaren Kinnevik går in med ytterligare 150 miljoner kronor, medan AMF och Stena investerar 100 miljoner respektive 50 miljoner, och därmed utökar sitt befintliga ägande. Totalt består investeringsrundan av en nyemission på 400 miljoner kronor samt en lånefacilitet från P Capital Partners på 700 miljoner kronor.

MatHem befinner sig i en stark tillväxtfas och det nya kapitalet kommer att användas till den fortsatta expansionen. Det handlar framför allt om utvecklingen av den nya logistikanläggningen i Larsboda, som öppnar under 2022, samt satsningar på att utveckla kunderbjudandet, bland annat lanseringen av samarbetet med Kronans Apotek.

MatHem hade en tillväxt på 50 procent under 2020 och intäkter på närmare 2,3 miljarder kronor. Under mars 2021 slogs ett nytt rekord med de största intäkterna någonsin på en månad i bolagets historia. Med en tillväxt på 69 procent överträffades branschindex (Svensk Dagligvaruhandels Dagligvaruindex för e-handel med hemleverans) för 12:e månaden i rad. Under mars hade MatHem sin starkaste tillväxt i landet i Skåne följt av Göteborg. Antalet registrerade medlemmar uppgick till 910 000, vilket är en ökning med 200 000 sedan mars 2020.

”Mars månad är faktiskt första gången vi kan jämföra våra intäkter från föregående år med en månad som också var påverkad av pandemin. Att vi trots detta ändå har en tillväxt på 69 procent är helt fantastiskt. Att vi dessutom gjorde “all time high” under en månad som traditionellt sett är en relativt vanlig månad för MatHem, är ytterligare ett tydligt tecken på att våra tjänster är här för att stanna”, säger Johan Lagercrantz, VD på MatHem.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!