Kavlis rättigheter för Skyr övertas av Nordics Plus Group 

28 januari, 2019

2011 lanserade Kavli varumärket Skyr i Sverige. Den isländska yoghurten med sitt höga proteininnehåll, låga fetthalt och fylliga smak bygger på en mer än tusenårig tradition. Nu har Kavli träffat en överenskommelse med Nordics Plus Group om att överlåta rättigheterna för Skyr på den svenska marknaden.

”Vi är stolta över att Kavli introducerade denna historiska och hälsofrämjande produkt på den svenska marknaden. Skyr är idag ett väletablerat varumärke, men vi önskar nu fokusera på våra övriga mejerivarumärken – Bollnäsfil, Bärry och Tiger – och har därför kommit överens med Nordics Plus Group att överlåta rättigheterna för Skyr i Sverige”, säger Gerhard Bley, VD för O. Kavli AB.

”Nordics Plus Group, som i fortsättningen kommer att operera på den svenska marknaden, är sedan många år en framgångsrik distributör av Skyr i Finland samt i BeNeLux-länderna och vi tror de är lämpliga att ta Skyr vidare på den svenska marknaden.”

Nordics Plus Group Oy är sedan lång tid tillbaka partner till Islands största mejeri Mjölkursamsalan och har sålt och marknadsfört Isey Skyr-produkter i flera europiska länder, som Finland, Belgien, Nederländerna, Luxemburg, Estland, Lettland och Litauen. 

”Vi är glada för att få arbeta med Isey Skyr-varumärket på svenska marknaden och vi tackar O. Kavli för allt arbete kring varumärket”, säger Antto Ratia, styrelseordförande för Nordics Plus Group Oy.

Nordics Plus Group omsätter cirka 290 miljoner SEK och dess kontor ligger i Gent, Amsterdam, samt med huvudkontor i Helsingfors.

 

 

Jerry Pettersson
About the author

Redaktör
jp.press@comhem.se

Relaterade