Kavli återlanserar ikonen Raketost – nu modernt trådlös

7 februari, 2019

Kavli Raketost lanserades 1947 och var en ikonprodukt fram till 1979. Som en hyllning till fansen återlanseras Raketosten nu under en begränsad period, denna gång i mjukt format men med utgångspunkt från originalreceptet. 

Mjuk Raketost är baserad på samma grundrecept som den klassiska Raketosten. Den har en fetthalt på 10 procent och är smakmässigt väldigt lik originalet. Den stora skillnaden är att den är mjukare och säljs i en praktisk ståtub.

”Det känns väldigt roligt att lansera Kavli Mjuk Raketost som är en nostalgisk flirt med vår klassiska Raketost. Nu hoppas vi att den åter får ta plats på frukostbordet och skapa nya minnen för framtiden”, säger Annika Skardal, Brand Manager O. Kavli AB.

Raketosten var en mjukost förpackad i ett vaxat papprör och osten knuffades upp och skivades med ett tillhörande snöre. Osten hade en färgglad design, var enkel att servera och passade ihop med den starka rymdtrend som rådde.

”Vi vill tacka våra konsumenter som hållit minnet av Raketosten vid liv, i sociala medier finns till exempel grupper som enbart talar om den. För fansen hade det varit fint att lansera Kavli Raketost precis som den såg ut 1979 då den försvann, med det är tyvärr inte möjligt idag. Vi hoppas många kommer att uppskatta den klassiska smaken ändå, säger Annika Skardal.

 

 

Jerry Pettersson
About the author

Redaktör
jp.press@comhem.se

Relaterade