Arla lanserar växtbaserad dryck – men med hälften mjölk

12 februari, 2019

Arla lanserar en laktosfri dryck som består till hälften av mjölk och till hälften havredryck. Drycken kommer i tre varianter: Original, Till Kaffet och Choklad.

Med lanseringen av Laktosfri Mjölk- & Havredryck tar Arla steget in i en helt ny produktkategori.

”Vi är stolta över att få lansera den nya produktserien Arla Laktosfri Mjölk- & Havredryck. Produkten är utvecklad och producerad här i Sverige och genom att låta de naturliga råvarorna mjölk och havre samarbeta får vi en ny spännande produkt som är både god och näringsrik, helt utan artificiella tillsatser”, säger Kristina Hammerö, kategoriansvarig för mjölk på Arla.

I en nyligen genomförd undersökning från Kantar Sifo uppger 79 procent av svenskarna att de försöker undvika artificiella tillsatser i sin mat. 90 procent föredrar livsmedel med så naturliga ingredienser som möjligt och 82 procent anser att livsmedel med naturligt förekommande näringsinnehåll, det vill säga utan artificiella tillsatser, är mest hälsosamma.

Tack vare mjölkens naturliga näringsinnehåll uppges Arla Laktosfri Mjölk- & Havredryck ha mer än dubbelt så högt innehåll av protein som vanlig havredryck, samtidigt som den innehåller kalcium, vitamin B12, fosfor och betaglucaner från havre.

Arla Laktosfri Mjölk- & Havredryck kommer i varianterna Original, Till Kaffet, som har högre fetthalt, samt Choklad, som är en chokladdryck med tre procent socker.

 

Relaterade