4,4 miljoner liter svensk mjölk i Coops nya Hushållsost

6 februari, 2019

Coop fortsätter att bredda sortimentet av svenska råvaror och livsmedel. Först ut 2019 blir storsäljaren Coops Hushållsost, som nu får svensk mjölkråvara med den nya leverantören Gäsene Mejeri i Västergötland.

”Vi har under året sett ett tydligt skifte hos kunderna, där svenskt har flyttat fram sina positioner. Det är därför glädjande att inleda vårt samarbete med Gäsene mejeri, som innebär en ostproduktion baserad på 4,4 miljoner liter mjölk”, säger Åsa Wickholm, chef för egna varumärken på Coop.

Gäsene är Sveriges minsta mejeriförening och ägs av 28 bönder, varav 23 fortfarande är aktiva mjölkleverantörer. Det är ett av få mejerier i Sverige som fortfarande verkar helt på egen hand, från vall till färdig ost.

”4,4 miljoner liter mjölk om året är svårt att greppa omfattningen av. Men för oss betyder det att all mjölk från 450 av Gäsene Mejeris medlemmars kossor går åt bara för täcka Coops behov av Hushållsost. Det blir många svenska hagar och betesvallar som kommer att kunna hållas öppna tack vare det här samarbetet”, säger Claes Persson, VD för Gäsene Mejeri.

 

 

Jerry Pettersson
About the author

Redaktör
jp.press@comhem.se

Relaterade